CV

Fotograf Bodil Høegh-Guldberg

 

Under mine mangeårige ophold i Grækenland og Italien, men også her i Danmark, har jeg ofte haft lyst til at male det jeg så. Men da jeg ikke ER TRÆNET I AT MALE, har JEG måttet sande, at jeg ikke har haft tålmodighed og MÅSKE TALENT til at male, HVORFOR jeg har måttet "tage motivet med mig" I MIT KAMERA.

 

Det at fotografere er blevet min måde at "male" på. Jeg finder motiverne overalt, i bybilledet, i naturen eller hvorsomhelst, og så "beskærer" jeg det efter MIT ØNSKE. Hvor andre, hvis de beskæftiger sig med musik, hører toner alle steder i naturen og omkring sig, så ser jeg motiver omkring mig, og sorterer og beskærer i det jeg ser.

 

 

For alle mine fotografier gælder det, at der er tale om motiver, der er fanget i farten, altså ikke opstillede eller arrangerede motiver. I øvrigt fotograferer jeg udelukkende i farver, for i modsætning til de fleste kunst-fotografer, synes jeg bedst om farver, for sådan ser jeg virkeligheden

 

Jeg holder af at gengive og fastholde verden omkring mig i al sin skønhed og grimhed, og beskærer den så i store eller små"tableauer". Jeg forsøger at fastholde et øjebliks billede af noget, som måske er forsvundet kort tid efter! Alt kan i princippet være smukt, hvis man lægger mærke til detaljen. Selv halvrustne skibe, afskallede husmure, rustne bliktønder eller mosbegroede træer, kan være umådeligt dekorative og ligefrem smukke, hvis man ser motiveret isoleret.